Klinik As-Salam

Search
Close this search box.

Pakej Vaksin Haji & Umrah

Sebelum berangkat ke Tanah Suci untuk menunaikan Rukun Islam yang ke-5, amat penting untuk mendapatkan vaksinasi terlebih dahulu. Terdapat beberapa vaksin yang WAJIB dan disyorkan jika ingin menunaikan Umrah dan Haji:

  1. Vaksin Meningokokal: Vaksin ini adalah vaksin wajib yang perlu diperolehi sebelum berangkat. Vaksin ini melindungi anda daripada jangkitan Meningokokus, yang boleh menyebabkan jangkitan meningitis dan sepsis. Anda boleh mendapatkan vaksin Meningokokal di Klinik As-Salam.

  2. Vaksin Pneumokokal: Walaupun vaksin ini tidak diwajibkan secara rasmi, ia adalah vaksin tambahan yang disyorkan bagi melindungi anda daripada jangkitan pneumokokus. Vaksin ini membantu mencegah penyakit seperti pneumonia, jangkitan telinga tengah, dan penyakit paru-paru. Anda boleh berbincang dengan doktor di Klinik As-Salam untuk mendapatkan vaksin ini.

  3. Vaksin Influenza: Vaksin ini juga adalah vaksin tambahan yang disyorkan. Ia melindungi anda daripada jangkitan selesema dan komplikasi yang berkaitan dengan virus influenza. Penting untuk mendapatkan vaksin influenza setiap tahun kerana virus influenza sentiasa berubah. Doktor di Klinik As-Salam boleh memberi anda nasihat mengenai vaksin ini.

Mengapa perlu mendapatkan Vaksin Meningokokal di Klinik As-Salam? Klinik As-Salam menawarkan beberapa faedah yang termasuk:

  • Buku vaksin percuma
  • Servis yang pantas
  • Harga yang berpatutan
  • Ruang rawatan yang selesa dan tenang

Selain itu, Klinik As-Salam juga adalah klinik panel berdaftar dan diiktiraf oleh Tabung Haji, jadi anda boleh yakin akan kualiti perkhidmatan yang diberikan.

Pastikan anda mendapatkan semua vaksin yang diperlukan sebelum berangkat ke Tanah Suci, dan jangan lupa untuk membuat temujanji di Klinik As-Salam untuk mendapatkan vaksinasi yang diperlukan. Selamat menunaikan ibadah Umrah dan Haji!

Harga & Promosi Suntikan Vaksin Umrah & Haji Serperti Berikut,

Pakej Vaksin Umrah & Haji

Pakej Vaksin Umrah & Haji Harga
Kombo A : Meningococcal + Pneumoncoccal + Influenza RM 319
Kombo B : Meningococcal + Pneumoncoccal RM 269
Kombo C : Meningococcal + Influenza RM 209

Promo Vaksin

Wajib Harga
Meningococcal RM149
Tambahan
Pneumococcal RM149
Influenza RM79
pakej vaksin haji & umrah
Scroll to Top