Klinik As-Salam

Search
Close this search box.

ADA ALIEN TUMBUH DALAM KAKI!

Siapa je yang tak takut bila ada telur alien dalam badan kita tapi tiada siapa pernah nampak ada alien tumbuh dalam kaki manusia sebelum ni . Jadi semestinya ia adalah sebuah mitos. Tidak ada perkara karut seperti ini akan berlaku.

kredit gambar: Hello Doktor

Sebenarnya, gambar di atas adalah contoh kes kuku cekam dimana keadaan kuku tersebut tumbut ke dalam daging yang sepatutnya tumbuh di luar. Perkara ini berlaku disebabkan oleh tekanan daripada tepi kuku yang tumbuh dalam kulit.

.

Adakah kuku cekam ini sekadar luka minor dan tiada apa-apa masalah untuk dibiarkan? Pada awalnya ia berasa tidak selesa dan ia seperti luka kecil. Kemudian ia menyebabkan jangkitan ke dalam kulit (cellulitis) lalu menjadi masalah yang berulang. Ia juga boleh mengakibatkan radang.

.

Jika anda mengalami masalah yang sama seperti di atas, Klinik As-Salam adalah klinik harapan anda kerana kami boleh merawat kuku cekam. Bukan sekadar itu, kami juga boleh menjahit luka, membuang bisul dan mencuci luka pada jari kaki yang terkena kuku cekam

.

Klinik As-Salam akan consult anda secara terperinci kerana kami amat prihatin tentang masalah yang ada alami.

.

Korang jangan baca je, Jom tempah slot anda atau hubungi Careline Klinik As-Salam 03-9078 3030 untuk sebarang pertanyaan.

Scroll to Top