Klinik As-Salam

Search
Close this search box.

DAPAT KE AKU NAK TANAH SUCI LAGI DENGAN SAKIT LUTUT MACAM NI?

Pengalaman aku tahun lepas di Tanah Suci agak mencabar sikit. Sebab aku mengalami sakit lutut, jadi sepanjang berada di tanah Suci aku banyak berkerusi roda. Nak selalu ke masjid pun susah, sebab pergerakan aku terbatas.

.

Rindu nak jalan kaki dari hotel ke masjid. Tapi apa boleh buat, jangan kata nak jalan kaki ke masjid, nak turun ke lobi dari bilik hotel pun bercinta rasa. Lutut semakin kerap sakit dan tak boleh berjalan jauh. Berdiri pun tak dapat nak lama.

.

Alhamdulillah… Walaupun aku dapat beribadah di sana dan selamat pulang, aku tetap rindu untuk ke Tanah Suci lagi. Anak aku kelmarin ada tanya aku, “Abah nak pergi umrah lagi tak?” Tapi dengan keadaan aku macam ni… boleh ke aku nak ke sana lagi. Aku bukan apa… Aku tak nak susahkan orang lain uruskan aku. Tapi dalam hati memanglah nak pergi lagi.

.

Aku pun saje la tanya anak aku… Sebuah pertanyaan yang tanpa ada harapan. “Boleh ke ayah nak pergi Tanah Suci lagi dengan sakit lutut macam ni?”

Anak aku jawab selamba je… “Boleh ayah… Nanti Akim bawa ayah pergi Klinik As-Salam rawat lutut ayah.”

Aku pun macam terperanjat… Baru aku tahu ada rawatan untuk sakit lutut macam aku ni rupanya.

“Esok lusa in sha Allah, lepas Akim balik kerja Akim bawa abah pergi Klinik As-Salam ye.”

Jika anda atau ahli keluarga anda mengalami sakit-sakit sendi, anda boleh buat pemeriksaan dan dapatkan rawatan dengan ‘Pain Clinic’ di Klinik As-Salam. Anda boleh book apoointment di link ini https://book.kliniksalam.com/customer

atau hubungi 03-9078 3030 untuk sebarang pertanyaan.

#klinikassalam #ertihiduppadamemberi #painclinic

Scroll to Top