Klinik As-Salam

KENA MINUM AIR GULA? TAK NAK!!!

Pengalaman pertama saya minum air gula masa pregnant anak pertama memang macam mimpi ngeri rasa huhuhu. Bila tahu je kena minum air gula. Dalam hati memang kata tak nak!!!

.

Tapi nak buat macam mana memang wajib kena minumkan. Sebelum minum, malam tadi kena puasa… bila nurse bagi je gelas berisi air gula memang saya masih fikir panjang sebab banyak juga dengar dan baca feedback ibu-ibu yang pernah minum air gula ni.

.

Saya pun minum dan… rasa air gula ni memang agak loya tapi saya gagahkan juga untuk telan. Sampai tahap kepit lubang hidung dan telan laju-laju. Risau masa tengah minum terkeluar balik dari mulut hehehe.

.

Lepas dah minum rasa loya masih melekat kat mulut dekat sejam juga la. Dan kepala pun ada rasa pening-pening sikit mungkin sebab effect loya tu. Patut la orang kata minum air gulu antara pengalaman ngeri ibu mengandung.

.

Tapi bila pregnant anak kedua, saya check-up kat Klinik As-Salam dan waktu kena minum air gula klinik bagi air gula yang berbeza dari klinik sebelum ni. Air dia berwarna dan siap ada flavor boleh pilih.

.

Mula-mula nak minum berdebar juga. Tapi bila masuk mulut, wahhhh air gula yang Klinik As-Salam bagi ni memang sedap. Bau pun sedap, nak telan pun mudah. Macam rasa nak repeat pun ye hahahah. Kalau tahu ada air gula sedap macam ni memang dari dulu lagi ambil kat Klinik As-Salam je.

.

Untuk ibu-ibu mengandung yang nak dapatkan air gula sedap boleh dapatkan di Klinik As-Salam. Untuk info lanjut boleh call 03-9078 3030.

#klinikassalam #ertihiduppadamemberi #mgtt

Scroll to Top