Klinik As-Salam

Search
Close this search box.
Klinik Pengurusan Kesakitan - Sakit Sendi & lain Lain dari Klinik As Salam

Pengurusan Kesakitan – Sakit Sendi & Lain-Lain

Kepakaran perubatan yang penting adalah pengurusan kesakitan dan penjagaan kritikal. Ia memberi tumpuan kepada mendiagnosis dan merawat pelbagai jenis kesakitan serta menjaga pesakit yang mengalami keadaan kritikal. Pengurusan kesakitan melibatkan penggunaan pelbagai teknik seperti ubat-ubatan, terapi fizikal, dan prosedur intervensi untuk melegakan kesakitan yang disebabkan oleh masalah kronik, kecederaan, atau pembedahan.

Di sisi lain, penjagaan kritikal melibatkan pemantauan yang teliti dan rawatan pesakit yang berada dalam keadaan kritikal, biasanya di hospital. Ini mungkin melibatkan penggunaan langkah sokongan hayat lanjutan seperti pengudaraan mekanikal dan ubat intravena untuk menyokong fungsi organ penting dan mencegah kemerosotan selanjutnya.

Kedua-dua pakar pengurusan kesakitan dan penjagaan kritikal bekerjasama rapat dengan penyedia penjagaan kesihatan lain, termasuk pakar perubatan, jururawat, dan ahli terapi, untuk membangunkan pelan penjagaan komprehensif yang disesuaikan dengan keperluan unik setiap pesakit. Matlamat kepakaran ini adalah untuk meningkatkan hasil pesakit, mengurangkan penderitaan, dan menggalakkan pemulihan.

Tangan

  • Jari Pencetus

Siku

  • Siku Tenis

Bahu

  • Bahu Beku

Kaki

  • Plantar Fasciitis

Pinggang

  • Sakit Belakang
Scroll to Top