HARI OSH SEDUNIA 2023

Kami dari Klinik As-Salam dengan rasa tanggungjawab dan mengambil berat tentang anda mengucapkan Selamat Hari Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Sedunia (𝑊𝑜𝑟𝑙𝑑 𝑂𝑆𝐻 𝐷𝑎𝑦) kepada semua pekerja dan majikan seluruh dunia.

Tema hari OSH sedunia pada tahun ini adalah “𝗣𝗲𝗿𝘀𝗲𝗸𝗶𝘁𝗮𝗿𝗮𝗻 𝗞𝗲𝗿𝗷𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗦𝗲𝗹𝗮𝗺𝗮𝘁 𝗱𝗮𝗻 𝗦𝗶𝗵𝗮𝘁 𝗠𝗲𝗿𝘂𝗽𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗛𝗮𝗸 𝗔𝘀𝗮𝘀𝗶” atau 𝗔 𝗦𝗮𝗳𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵𝘆 𝗪𝗼𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 – 𝗔 𝗙𝘂𝗻𝗱𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹 𝗥𝗶𝗴𝗵𝘁”.

Matlamat utama sambutan 𝑊𝑜𝑟𝑙𝑑 𝑂𝑆𝐻 𝐷𝑎𝑦 ialah :

i. Mengenang kembali dan menghargai pekerja yang terlibat dengan kemalangan dan penyakit pekerjaan.

ii. Mempromosi budaya pencegahan kemalangan dan penyakit pekerjaan.

.

Sekiranya anda adalah pihak majikan, pastikan pekerja anda bekerja dalam persekitaran serta budaya kerja yang sihat dan selamat. Bagi pekerja pula, pastikan anda mengambil langkah-langkah keselamatan yang telah ditetapkan di tempat kerja anda. Buat pemeriksaan berkala mengikut keperluan bagi memastikan kesihatan anda terjamin.

.

Di Klinik As-Salam kami juga mempunyai OHD Clinic yang diiktiraf oleh Jabatan Keselamatan Dan Kesihatan Pekerjaan untuk anda jalani ujian atau pemeriksaan yang berkaitan. Anda boleh buat appointment dengan KLIK https://book.kliniksalam.com/customer atau hubungi 03-9078 3030 untuk sebarang pertanyaan.

#klinikassalam #ertihiduppadamemberi #osh

Scroll to Top